h1

De eerste Dutch Tea Party is een feit

26 april 2010

Jong en oud demonstreren tegen betutteling, bemoeienis en belastingdruk
‘Het is vijf voor twaalf’

Op zaterdag 29 mei zal op het Plein in Den Haag de eerste Nederlandse Tea Party georganiseerd worden. Bekende namen zullen het podium betreden om de zorgwekkende economische gevolgen van een mogelijke linkse coalitie te belichten. Tijdens deze demonstratie, die daags voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni plaatsvindt, zullen de almaar groter wordende overheid, de oplopende staatsschuld en het risico van een nieuw potverterend kabinet centraal staan.

De organisatoren hebben zich laten inspireren door de Boston Tea Party, waarmee Amerikanen driehonderd jaar geleden protesteerden tegen hoge invoerrechten en een gebrek aan inspraak. Als die dingen het enige was waar wij ons druk om zouden maken zou een manifestatie niet nodig zijn. Helaas is dit niet zo. De staatsschuld loopt op en het enige dat de partijen op links willen doen is potverteren, de overheid laten groeien en de schuld doorschuiven naar de toekomst. De rekening van nu, moet nu betaald worden! Wij kunnen onze kinderen hier niet mee opzadelen. Jarenlang heeft Den Haag maar wat aangerommeld, de rotzooi kunnen we echt niet laten liggen. Als we niet vandaag nog beginnen met het beperken van de staatsschuld, dan lijdt onze overheidsbegroting daar tot in de lengte der dagen onder. Iedereen die van mening is dat lage belastingdruk, een kleine overheid en een vrije markt dé manier is om ons land uit de afgrond te trekken, nodigen wij van harte uit om aanwezig te zijn op 29 mei.

Elsevier-columnist Bart Jan Spruyt, CDA-Kamerlid Eddy Bilder, de VVD (namen volgen), Directeur Haags Juristen College en Libertariër Toine Manders en voormalig Libertas-lijsttrekker Eline van den Broek hebben hun medewerking al toegezegd andere mogelijke sprekers zijn nog niet bevestigd. Iedereen is welkom op 29 mei, ongeacht afkomst, religie, leeftijd of politieke voorkeur. Het gaat om een economisch stabiele toekomst van Nederland.

Niet zonder symboliek zal de demonstratie om vijf voor twaalf aanvangen.
Zij zal een vreedzaam karakter zal hebben.

Advertenties

19 reacties

 1. Is er nog een dress code?

  Met de PvdA op het oude spoor van Keynes en nivelleren zijn we geen dag te vroeg met de Tea Party. Vroeger konden ze gewoon hun gang gaan. Maar inmiddels is de zwijgende meerderheid niet meer zo zwijgzaam.

  Ik heb er zin an!


 2. Kleding waar je je lekker in voelt! Spandoeken en lawaaimakers zeer welkom! Ideeën voor teksten op borden volgen nog. Inmiddels met andere sprekers bezig en er komen leuke namen naar voren! Ik heb er ook erg veel zin an!!

  Cindy.


 3. Het is heel goed dat de Nederlandse overheid juist zich zo diep mogelijk in de schulden steekt, want dat wordt de komende jaren toch met de digitale geldpers van de ECB toch allemaal volledig weggeïnflateerd.
  Want waarom zou je het potverteren aan de overige Eurolanden overlaten, je zelf als braafste jongetje van de klas in je eigen vlees te snijden. Die Euro is doomed, dus trek je conclusies want de goudprijs gaat de komende tijd nog vertienvoudigen.

  http://books.google.nl/books?id=GbuqsrqKU5kC&dq=Democracy,+the+god+that+failed&printsec=frontcover&source=bn&hl=nl&ei=mfvXS5fADcWiOPPIyeYG&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CBQQ6AEwAw#v=onepage&q&f=false


 4. Social comments and analytics for this post…

  This post was mentioned on Twitter by Campagne2010: RT @DutchTeaParty: Nieuwe blogpost http://tinyurl.com/theefeestje #5voor12 #dutchteaparty…


 5. Schaamteloos….. Gezien de sprekers dit een tea party durven noemen.


 6. Beste Hugo,

  Graag een toelichting. Alvast bedankt!

  Cindy.


 7. […] anti-linkse-betoging op een door de linkse overheid betaald grasveld25-05-2010 om 21:57 door Steeph Zaterdag niets te doen? Ga gezellig op de thee bij de anti-linkse-betoging op een door de linkse ove… Demonstratie, linktip > waarvoor dank!, Tea Party, Waan v/d Dag Twit dit! Terug naar het […]


 8. Dit meen je niet!
  Een tea-party als evenknie van van het domste wat de VS het afgelopen jaar naar voren heeft gebracht. En ingeluid met een tendensieus stukje film en voorpagina’s van de Telegraaf (dus het is waar).
  Wordt het toch nog lachen deze zomer.


  • Kom op, dat kan beter!! Harder!
   Dank voor het nemen van de moeite om te reageren!


 9. “Kom op, dat kan beter!! Harder!”
  Wat moet ik hier van denken?
  Geen dank!


  • Wat je wilt! Ik ben van mening dat je het best nog meer onderuit kunt halen. Ik vond je eerste poging iets aan de zwakke kant!
   Hoe gezellig ook, de tijd staat niet stil en morgen weer een drukke dag met interviews.
   Welterusten!!


   • Blijkbaar zie je zelf nog allerlei mogelijkheden daartoe. Ik laat het aan jou over.
    Succes met de interviews morgen.
    Welterusten


 10. Is dit een grap?


 11. http://www.hanenwurger.org/2010/05/26/10-vragen-voor-the-dutch-tea-party/

  Beantwoord eerst de volgende tien vragen, haal de boeken erbij (laten we b.v. zeggen Hans Achterhuis laatste boek) en kruip terug onder jullie zwerfkeien.


 12. Haha telegraaf-logica: de overheidsfinanciën moet snel op orde en dat doen we door minder belasting gaan heffen. Oink Oink.


 13. Maar ik moet zeggen: wel gezellig dat we nu ook thee-drinkers op rechts hebben. Join the club!


 14. Inderdaad een kleinere overheid die minder uitgeeft.
  Ik zou zeggen laten we beginnen met het compleet stop zetten van de hypotheekrenteaftrek.
  Lijkt me toch geen kerntaak van de overheid om huizenbezit te subsidiëren.


 15. Graag wordt ik op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van je/jullie ‘nieuwe’ beweging.
  John P. Meyers van Amerongen


  • John, je kunt je abbonneren op het blog, zodat je in ieder geval op de hoogte blijft. Zijn er andere ontwikkelingen dan kunne we via mail op de hoogte brengen.
   Dank voor je interesse..Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: