h1

TEA PARTY Commercial

28 april 2010
Advertenties

18 reacties

 1. Heel creatief, jongelui! Goooo Tea Partyyyyy!


 2. Samen voor ons eigen dus. Leve de domheid. Leve het asociale.


 3. @Hetty
  Je kan je afvragen wat asociaal is…
  Nu ga ik weer werken om alles te kunnen betalen.
  @ Richard
  Mooi filmpje.


 4. I can’t speak Dutch but I love your website. I cannot believe there is a Tea Party in the Netherlands! “Veel geluk!”

  – Tom (New Hampshire, USA)


  • Thanks Tom!
   There are a whole lot of reasons to start one
   here. The national debt is growing fast, the
   polls show we may get a prime minister who knows
   less about the economy than I do. We need to warn
   those who want to vote for the labour party.
   We need a smaller gov’t, lower taxes and let the
   free market do its job. Instead labour wants to raise
   income taxes to (don’t faint) 60% for the higher incomes.
   We already pay 52%!!
   We want a tax day tea party every year. For
   you it’s in April. For us it’s in July….
   We are sick and tired that most of our money
   is going to a gov’t who don’t know how to spend it
   right. We need to make people aware of the huge
   problems our country will be facing. I hope people
   will show up….. And I hope people will be smart enough
   not to vote for an overspending left looney.

   Cindy.


 5. Rijken betalen nauwelijks belasting, Cindy. Maar elke cent is teveel natuurlijk, want daar zouden anderen van kunnen profiteren. Stel je voor dat dat naar scholen of ziekenhuizen gaat. Dat zou toch verboden moeten worden.
  Schaf de hypotheekrenteaftrek af voor de rijken. Pak de schandalige bonussen aan van diegenen die ons in de crisis gestort hebben.
  Laten we eerlijk wezen, het zijn de banken en neoliberalen die deze crisis veroorzaakt hebben. Laat ze er dus ook voor betalen.


  • Hetty, fijn dat je juist die punten noemt
   waar niet op bezuinigd moet worden. Mag ik
   je vragen wat een uitgekeerde bonus jou kost?
   Mag ik je ook vragen wat jij rijk noemt?
   Heb je enig idee dat er mensen zijn die zwaar in
   de problemen komen zonder HRA? Gun je die mensen
   een gedwongen verkoop van hun huis waar ze zo
   keihard voor gewerkt hebben?

   Cindy.


  • Nogmaals @ Hetty,
   ik verwacht wel antwoorden op mijn vragen.
   Waar je het vandaan haalt dat ‘rijken’ nauwelijks
   belasting betalen zou ik ook graag beantwoord
   zien.

   Cindy


   • Uitgekeerde bonussen worden betaald met geld dat van de klanten komt. De banken zijn gesteund met overheidsgeld, geleend van banken tegen intrest, en dat moet dus door de belastingbetaler terugbetaald worden, dus ook door de armsten.
    Rijken kunnen ontzettend veel aftrekken. Neem de hypotheekrenteaftrek van een huis dat miljoenen kost. Dat zijn honderdduizenden euros voordeel voor de bezitter.
    Het is een feit dat de rijken rijker worden en de armen armer. Wat de een teveel heeft heeft de ander te weinig.
    Niemand heeft bezwaar tegen goede verdieners, maar wel tegen graaiers. Maar blijkbaar zijn er ook mensen die de onderklasse geen fatsoenlijk loon gunnen. Bonusjagers zijn de oorzaak van de crisis. Zij hebben de huizenmarktzeepbel gecreëerd. De bezuinigingsronde die er nu dreigt aan te komen, is gewoon het overhevelen van de lasten van een falend neoliberalisme naar de gewone burger, de winsten blijven bij de raddraaiers.
    Ik begrijp mensen als de Tea Party in de VS en hier niet. Zijn jullie dan echt zo asociaal en dom dat jullie niet zien dat als dit systeem doorgaat er revolutie komt? De Franse revolutie was echt geen pretje, maar wel noodzakelijk. Daar profiteren ook jullie van.
    Ik zou zeggen, hou het een beetje menselijk allemaal.
    Lees dit even:
    http://tinyurl.com/32eunlj


   • Hetty
    Jij raakt geen geld kwijt door uitgekeerde bonussen. Het geld naar de banken is een lening.
    Weet je wel dat een bonus ontzettend belast is. Dat loopt de staat dan allemaal mooi mis.
    Over de HRA stel je voor dat je woonkostentoeslag of zorgtoeslag ontvangt en dit plots wegvalt.
    Je kan mensen niet een huis laten kopen met een belastingvoordeel en het plots intrekken. Dat is pas aso.


 6. Outstanding! Greetings, Support, and Love from Virginia, U.S.A. Your video is being widely distributed among the Tea Party Movement in the US on FaceBook. Although few Americans speak Dutch, we certainly understand that you share our concerns, and our love of Liberty. I would like to invite our Dutch brothers and sisters to become friends with American Tea Party Patriots. My personal FaceBook page is:
  http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/
  I don’t speak Dutch, but welcome Patriots from the Netherlands. May our Creator bless your efforts!


 7. Eelco@, het geld dat banken als steun krijgen heeft over het algemeen vooral in de VS een zeer lage intrest. De banken lenen het uit of erger nog speculeren ermee voor veel hogere winsten. M.a.w. de steun is bedoeld om de banken een voordeel te geven. Toch blijven de meesten het krediet beperken wat zeer nadelig is voor de economie.
  Wat afschaffen hypotheekaftrek betreft, dat moet je inderdaad niet doen onder een bedrag van zeg maar 300.000 euro, dat zou de markt doen instorten. Maar voor duurdere huizen geef je geld weg aan de rijken, die al een goed leven hebben en alles best kunnen betalen.


 8. De rijken werken niet meer, maar minder. Het zware werk wordt door handarbeiders gedaan. De bonusjagers hebben de economie ook nog eens om zeep geholpen, dus competent zijn ze niet. De armen betalen voor de rijken. Daarom zijn de rijken zo rijk.
  De enige drijfveer van rijken is hebzucht, want waarom zou je meer willen verdienen dan je kunt consumeren en dat door de harde werkers het brood uit de mond te stoten door loonsverlagingen?
  Wat jullie niet inzien is dat dit corrupte systeem de economie om zeep helpt. De financiële markten zijn papieren markten, er wordt niets geproduceerd, en uiteindelijk werkt hun derivatenhandel zeer negatief op de aandelen en bedrijven, die over de kop gaan. Banken lenen geld uit dat ze niet eens hebben. Vandaar de crisis. Maar toch moet dat niet-bestaande geld terugbetaald worden.
  Je kan niet volhouden te beweren dat hebzucht goed is. Als dat goed is voor jezelf en dat is blijkbaar zo en je hebt veel meer dan je kunt consumeren, dan hoor je ook een ander datzelfde recht maar dan op een veel bescheidener leven te gunnen. Dat is het failliet van het huidige systeem.
  De rijken zijn rijk geworden door belastingen te ontduiken, door voordelen, door hypotheekrenteaftrek, door heel wat meer aftrekmogelijkheden en fraude. Zie de bouwfraude, zie de bankfraude, zie de verzekeringsfraude, etc. etc.
  Jullie rijkdom wordt in stand gehouden door de kleine verdieners. Zelfs de aandeelhouders zijn tegenwoordig de dupe van de gedereguleerde en geprivatiseerde markt.


 9. Een financieel systeem zonder belastingheffing is heel goed mogelijk, maar dat zullen de banken niet leuk vinden. Wie creëert geld op dit moment? De schatkist mag een klein aantal bankbiljetten drukken, maar dat is maar een fractie van het totale girale geld in omloop. De particuliere banken creëren geld uit het niets en brengen dus geld in omloop als leningen, bvb voor hypotheken. Maar dat geld is niet aanwezig bij die banken (enkel ongeveer 1/10de). Dat heet leverage. Als de staat de creatie van geld overneemt dan hoeft er ook geen rente betaald te worden op leningen die de staat aangaat. Banken creëren geld door een boekhoudkundige inschrijving. Daar verdienen zij gigantisch veel geld mee, maar creëren tegelijk ook een gigantische schuld voor burgers en staten. Zij horen genoegen te nemen met de betaling van intrest; de hoofdsom hadden ze niet, maar hebben ze gecreëerd in hun boeken. Als de staat zijn oorspronkelijk functie van schepper van geld overneemt van particuliere banken en dus zelf geld gaat creëren uit het niets zoals de banken nu doen, dan hoeven ze dat ook niet terug te betalen, maar hebben genoeg aan intresten die ze ontvangen. Dan hoeft er ook geen belasting betaald te worden om de staatsschuld aan de kapitaalmarkt terug te betalen en de intresten op te brengen.
  Maar ja, de banken verdienen nu ontzettend goed met deze vorm van fraude. De huidige crisis heeft hier rechtstreeks mee te maken.
  De beurs is nu weer aan het inzakken. Dat heeft te maken met de manipulatie van markten door banken als Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup, Deutsche Bank etc. Met hun speculaties brengen ze niet alleen zichzelf in gevaar (bailouts waren nodig) maar ook de reële economie en de aandelenmarkten.
  De banksters die dit bedenken zijn harde werkers, hun prikkel is enorm, maar wat bereiken ze? Een gigantische crisis. Er is niets gevaarlijker in de geldmarkt dan mensen een prikkel te geven om geld te verdienen. Dat was de oorzaak van de huizenbubbel en de verkoop van hypotheken die moesten falen. Daarna vonden de manipulerende banken de derivaten uit om zogezegd de risico’s te dekken, maar speculeerden tegelijk op het falen van die hypotheken. Daarvoor stond Goldman Sachs voor een Congrescommissie een paar dagen geleden.
  Dus de recente ontwikkelingen bewijzen hoe gevaarlijk de geldprikkel is voor de hele wereld en niet in het minst voor aandeelhouders.

  Ik neem aan dat jullie hier geen grote miljonairs zijn, maar kleine beleggers met wat aandelenpakketjes. Ook jullie zijn de slachtoffers van de manipulatie door banken. Zijn jullie manipulators, of bonusjagers, die zijn jullie rechtstreeks schuldig aan het vernielen van de economie. Je kan zeggen, too bad, had je maar beter moeten uitkijken. Maar je begrijpt toch dat dit niet houdbaar is.


  • Ik ben in principe tegen de redding van banken door de staat. Maar uw verhaal over hoe het geld door banken gecreeerd wordt klopt gewoon niet. Het geld wordt gecreeerd omdat men dingen kan kopen door elektronisch of via een check geld over te boeken i.p.v. met het contant geld te betalen.

   Zelfs alle centrale banken niet meer bestaan en alles geprijsd wordt door goud, wordt geld nog steeds gecreerd door de banken.

   Trouwens, als er minder geld gecreerd wordt dan goederen en diensten, krijg je deflatie. Heel slecht voor de economie.


 10. Welcome from Maryland, U.S.A So happy to hear you have joined us!! America and the rest of the world needs to work together. Our voices will be heard around the globe! We may speak different languages but I believe we are united as one and have many of the same beliefs and concerns.


 11. Petra, de ECB drukt bankbiljetten en slaat munten voor Europa, dat is maar een gedeelte van het totale geld in omloop, van de geldcreatie. Dat banken nu zelf geld creëren is precies de oorzaak van het probleem. Want het uit het niets gecreëerde geld zijn eigenlijk schulden, bvb voor hypotheken. Nederland heeft een van de hoogste hypotheekschulden in de wereld. Dat is dus een gigantische inflatie. En de banken die dat geld niet eens hadden, vragen de hoofdsommen van die hypotheken wel ‘terug’. Dat is een ontzaglijk grote vorm van fraude. Je dacht toch niet dat onze banken meer dan 600 miljard in hun kluizen hadden om uit te lenen? Zo wordt geld gecreëerd in zo’n mate dat het niet eens terugbetaald kan worden. Als de staat de creatie van geld overneemt dat verdwijnt het probleem van de staatsschulden (die eigenlijk leningen zijn van de kapitaalmarkt en niet ontstaan door het creëren van geld zoals dat gebeurt met bankbiljetten). Dat is fundamenteel oneerlijk en de oorzaak van de crisis en de groeiende schuldenberg.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: